Suka  0 
EnglishBahasa Malaysia中文

About Us

Mengenai Kami

Helmi Gimmick dilahirkan pada tahun 1961 di Kg. Dato Keramat, Kuala Lumpur. Kemunculannya dalam bidang muzik Malaysia sejak bermulanya sebagai kelab penghibur di Lembah Klang. Terkenal dalam kelab penghibur sejak lewat 80an dan sering mempersembahkan kelab-kelab besar di Malaysia.


 "Nama saya ialah Helmi Gimmick. Tetapi jika itu ialah terlalu sukar untuk anda ingat, hanya panggil saya David Arumugam atau Shah Rukh Khan atau Wong Fei Hong."

Helmi Gimmick merupakan seorang penghibur yang berbakat di atas pentas selain boleh berlakon, melawak, menyanyi dan mengacarakan majlis. Beliau gemar mencontohi lawak komedi yang terkenal iaitu Mr. Bean kerana lawaknya yang serba boleh dan secara spontan. Helmi merupakan seorang penyanyi dan penghibur secara langsung di atas pentas selain menyerlahkan pelbagai gaya yang boleh ditiru dan beraksi dengan penuh bertenaga. Melalui pengalaman itu, Helmi mempersembahkan gaya dan aksinya pelbagai pertunjukkan seperti tradisional, lagu lama, R&B, jazz, ketakutan, kekuatan tenaga dan pelbagai lagi. Kemunculan albumnya telah dikeluarkan pada tahun 2000 yang bertajuk “Tongkat Ali”.

Pekerjaan pertama beliau ketika bekerja dihadapan televisyen ialah apabila munculnya menjadi sebagai pengacara bagi rancangan permainan yang dikenali sebagai “Family Ceria” di NTV7 dan beliau adalah seorang daripada bintang dalam program Astro di musim pertama “Raja Lawak Astro”. Beliau juga seorang Deejay untuk NEGRI FM di bawah Radio Televisyen Malaysia.

Helmi membuat penampilan pertama di layar perak pada tahun 1999 dalam filem komedi romantik iaitu filem “Cinderella” dan juga berlakon kesinambungan untuk filem kedua iaitu “Cinderella 2”. Beliau juga telah muncul dalam filem blokbuster “Cicakman” dengan Yusri KRU dan pelakon remaja baru pada masa itu iaitu pelakon Fasha Sanda.

Di bawah visi baru syarikat pengurusannya, Helmi Gimmick kini berunding dengan beberapa pelanggan korporat di Malaysia dalam memajukan konsep baru hiburan Broadcast. Ini merupakan satu permulaan peristiwa yang sangat penting untuk karier masa hadapannya dalam bidang industri bukan sahaja tempatan malah di seluruh dunia.


Saksikan Helmi Gimmick di PentasIngin Menjadi Penghibur & Pengacara?Meriahkan Majlis Anda Dengan Helmi Gimmick

 

Facebook
Twitter
YouTube
Hubungi Kami
Helmi Gimmick

Helmi Gimmick

HArtis Helmi Gimmick iaitu penghibur profesional Malaysia dan pelawak di atas pentas. Helmi Gimmick dikenali sebagai Pelawak Akta Peringkat terulung di Malaysia untuk persembahan secara langsung seperti watak mimik artis, watak meniru gaya selebriti, watak komedi dan aksi helah yang menarik.

Sebagai penghibur satu-satunya di Malaysia, Helmi Gimmick juga muncul di pentas dan adegan pelakon, penyanyi, pengacara dan penyampai pengacara.
Suka  0 
Bookmark and Share
Helmi Gimmick Kuala Lumpur /
Selangor
(M) 017-6769897 (E) helmigimmick9897@gmail.com
WhatsApp